Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Březen, za kamna nevlezem

Poněkud netypický průběh letošní zimy a předjaří neumožnil konání březnových zkoušek IPO-R.


Březen, za kamna nevlezem
Pavel Troller 4.4.2018 3486x Soustředění

Zatímco na lednovém a únorovém soustředění lavinových prací nedostatečná výška sněhové pokrývky nedovolila konání většiny naplánovaných lavinových zkoušek, březnové Spáleniště se zasněženým trenažérem, poslušností i většinou terénů naopak neumožnilo pořádání sutinových a plošných zkoušek podle zkušebního řádu IPO-R. Všechno zlé je ale pro něco dobré, účastníci soustředění se tak mohli naplno věnovat dvěma dalším důležitým cílům, a to jednak přípravě areálu na Mezinárodní mistrovství ČR podle IPO-R Intercup Humanity, tradiční akci, na kterou se letos hlásí rekordní počet závodníků z celé Evropy (a nejen z ní). Hlavní náplní soustředění ale byl intenzivní trénink v plochách i sutinách, zaměřený na přípravu na konkrétní akce, na které jsou členové JČZBK v jarních termínech přihlášeni, tedy na Pohár výcvikářů v Pelhřimově, Výběrový závod na MČR v Praze, Pohár terénní v Jičíně, již zmiňovaný Intercup Humanity, Pohár prezidenta a Junior Cup v Žatci, sutinové a plošné atesty Ministerstva vnitra.

Na březnové soustředění také již tradičně navázal trénink plošného vyhledání v Solenicích. Místní silně svažité terény bočního vltavského údolí nedaleko Orlické přehrady díky svému pokrytí kamennou sutí a neprostupnou spletí vývratů umožňují výcvik od nejjednodušších zkoušek až po ty vrcholové. Teď už zbývá jen naše tréninkové úsilí přetavit do výsledků jarních závodů a atestů.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Lednové Spálko

    Lednové soustředění nám sice nenabídlo možnost věnovat se lavinám, ale díky luxusnímu slunečnému ač celkem mrazivému počasí, s mírnou pokrývkou umrzlého sněhu, ...

    Soustředění

    Únorové soustředění

    Soustředění sníh/jaro probíhalo celé ve znamení výkyvů počasí. Ráno sníh, klouzačka, odpoledne tání sněhu a sluníčko.

    Soustředění

    Pracovní a pátrací Silvestr

    Oslavy konce roku jsou obvykle spojeny s poklidným bilancováním uplynulého období. Tradiční silvestrovské soustředění jihočeské brigády na Spáleništi tentokrát ale ...

    Soustředění

    Listopad na Spálku

    Počasí počátku listopadu ve zdejší nadmořské výšce bylo velmi příznivé, nepršelo, nesněžilo a teplota mírně nad bodem mrazu.

    Soustředění