Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Český pohár lavinářů

Špičák na Šumavě se díky vynikajícím podmínkám, úzké spolupráci s Horskou službou a v neposlední řadě i obětavosti manželů Pospíšilových stal již poněkolikáté dostaveníčkem lavinářů.


Český pohár lavinářů
Jaroslav Sedlák 22.2.2010 15708x Zkoušky

Při nedostavení se všech přihlášených bojovalo o titul vítěze Českého poháru lavinových psů SZBK pouhých šest psovodů se svými psy. Opět v ideálních podmínkách metr vysoké sněhové pokrývky startovali účastníci ze tří brigád: Jihočeské, Ústecké a Karlovarské. Jihočeši již letos absolvovali dvě soustředění lavinových prací na Spáleništi a cílevědomá příprava měla možnost se projevit. Hlavní cíl všech čtyř jihočeských závodníků, neselhat při značení nálezů a splnit náročný limit nejvyšší zkoušky lavinových prací ZLP3, se na rozdíl od loňského roku tentokrát povedlo všem čtyřem spolehlivě splnit. Nejvíce štěstí z nich ale přálo Lucii Obranské s mohutným černým labradorem Barneyem, kteří získali nejvíce bodů. Vzhledem k tomu, že se jedná o její vůbec první vítězství v kynologické kariéře a splnění osobního snu, je gratulace o to bouřlivější.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky

    Zetkové jaro

    Během několika málo jarních týdnů složilo vstupní záchranářskou zkoušku ZZZ hned osm jihočeských psovodů.

    Zkoušky

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky

    Pozitivní účtování

    Celý uplynulý týden a víkend se u jihočechů nesl ve znamení zkoušek a tudíž zúčtování tréninkové píle ...

    Zkoušky