Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Hledání ztraceného seniora

Členská základna JČZBK je velmi pestrá, ať už je to plemennou příslušností, věkem či úrovní vycvičenosti. Primární snahou každého člena by však měl být výcvik pro nasazení v praxi.


Hledání ztraceného seniora
Kateřina Bezděková 24.2.2017 3572x Zásahy

JČZBK jako součást SZBK ČR a tedy právoplatná složka Integrovaného záchranného systému (IZS) má samozřejmě svou pohotovostní jednotku neustále připravenou na okamžité nasazení v případě potřeby. Je velmi potěšující, že na žádost Policie ČR ve středu 22. 2. 2017 bylo po pár telefonátech připraveno 10 psovodů se neprodleně dostavit se svými psy na určené místo v Českých Budějovicích a zahájit pátrání po ztracené osobě. Akce byla ještě před dojezdem kynologů ukončena nalezením hledané osoby, přesto všem připraveným a ochotným pomoci patří velký dík. Můžeme to brát jako prověrku před příštím "ostrým nasazením".


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Smrtící Lipno

    Lipno dokáže být nebezpečné ve všech ročních obdobích. I letní romantická projížďka po jezeře se může rázem změnit v obrovské drama.

    Zásahy

    Skoro vánoční pátrání

    Ještě tři dny před Vánoci jsme byli vyzváni ke spolupráci při velké pátrací akci.

    Zásahy

    Pátrání v bažinách

    Obrovským plusem Jihočeské brigády je skutečnost, že dokáží rychle zformovat mobilní zásahové družstvo i v dost nepříznivém čase.

    Zásahy

    Praktické nasazení v terénu

    V úterý 12. 5. 2020 byli na žádost Policie ČR nasazeni čtyři psi z Jihočeské záchranné brigády kynologů na praktický zásah s pozitivním nálezem pohřešované ...

    Zásahy