Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

INTERCUP HUMANITY 2018

Jediný mezinárodní závod záchranných psů v ČR, otevřené mistrovství ČR dle IPOR, kvalifikační soutěž pro Mistrovství světa IRO ... to vše byl Intercup Humanity 4.-6.5.2018 na Spáleništi.


INTERCUP HUMANITY 2018
Petra Kučerová 10.5.2018 2990x Závody a soutěže

     Už počet 75 přihlášených závodníků z 11 zemí dával tušit, že Intercup Humanity 2018 bude náročnější nežli v minulých ročnících. Organizační tým JČZBK v čele s Martinou Trollerovou měl proto celou akci naplánovanou do detailu. I díky tomu se v klidu zvládla celá řada nemilých překvapení.

     Pro posuzování kategorie sutin a stop byla mezinárodní organizací IRO delegována D. Schoonenboom. Sutinový trenažér označila jako vynikající. Z celkem 22 nastupujících dosáhlo na limit splnění zkoušky RH-T B 12 závodníků, v čele s vítězkou Janou Munkovu a jejím psem Hasso Zlatý most ze Slovenska. Z řad SZBK ČR se nejlépe vedlo Jihočechovi Zdeňku Čmejrkovi, který se svou Omahou z Vtelenských polí obsadil 5. místo. V závěsu na 6. příčce skončila pražanda Eva Klemšová s Briou Hradní sklep, 8. místo obsadil další Jihočech Pavel Troller s Brigitte Bona Fornax a limit zkoušky splnil na 11. místě i Jan Skokan s Berylem Hradní sklep z Prahy.

     V kategorii stop panovaly největší obavy z velkého množství pylu jak na loukách, tak i v lese. Díky vydatnému čtvrtečnímu dešti, který ho většinu spláchl se zdálo, že hafani budou mít práci trochu jednodušší. ˇZádná ze 7 dvojic však stopu až na konec nedošla.

     Na poslední chvíli odřekla účast rozhodčí C. Kranz a místo ní byl na posuzování ploch delegován J. Sedlák. Vyzdvihl výběr terénu co do velikosti i obtížnosti. Celkem mělo nastoupit 35 závodníků, nakonec z 25 jich limit zkoušky RH-FL B splnilo 11. Vítězem se stala Gerrits Belinda s Jaromira Les Betulacees z Nizozemska. Za SZBK ČR nejlépe bojovala a 7. místo získala Eva Klemšová s Briou Hradní sklep ze ZBK Praha, a s 11. místem limit zkoušky splnil i Martin Brandner s Itchy Feet of Ginger Libami ze ZBK Hradec Králové.

     Hlavní rozhodčí R. Gerritsen posuzovala kategorii poslušnosti. Kromě vysokých známek se objevila však i nejistota a neočekávaná reakce psů a s tím spojená diskvalifikace.

     V rámci stále se rozvíjející spolupráce s ostatními brigádami a organizacemi JˇˇCZBK letos poprvé mezi organizátory velmi ráda přivítala kamarády z pražské, ústecké, jihomoravské ZB a KZJ ČR. Tradičně také figurovali hasiči, tentokrát ze Salačovy Lhoty. Patří jim veliký dík, stejně jako sponzorům. Společnost VaFo Praha s.r.o., výroba krmiva pro psy a kočky pod značkou Brit, dodala velké množství skvělých cen, reklamní společnost KELT z Hluboké nad Vltavou, poskytla profesionální tisk materiálů a díky společnosti Stáje –Štětice, s.r.o. si mohli nejen pořadatelé užívat výborného občerstvení.

     Dík patří všem, kteří, přispěli k perfektní atmosféře na Spáleništi. Vedoucí JČZBK Zdeněk Čmejrek poděkoval všem aktivním členům, kteří si sice pěkně mákli, ale především si to pěkně a v klidu užili. Hlavní rozhodčí ještě při odjezdu na letiště děkovala za skvěle připravenou akci a soudě dle pozitivních ohlasů od závodníků, rozhodčích i hostů … vydařila se na výbornou...

"Hallo Martina,
 es war schön bei euch und mir hat alles gepasst und ich freu mich schon auf nächstes mal
danke für deine Hilfe
walter rammerstorfer"
 
"Ahoj Martino a všichni, kteří jste se podíleli na letošním organizování 
Intercupu Humanity! 
Chci Vám vyjádřit veliký dík a uznání za všechny členy KZJ ČR, kteří se 
ho zúčastnili. Byli jsme velice spokojeni s tím, jak všechno klapalo, 
měli jste to nachystané perfektně. Víme moc dobře, co všechno takový 
závod obnáší pro pořadatele, takže klobouk dolů....:-) 
Přestože se většině z nás nezadařilo tak, jak bychom si představovali, 
jsme rádi, že jsme se zúčastnili, cítili jsme se u Vás - no jako doma. 
Atmosféra byla skvělá, starali jste se o nás i o ostatní závodníky jako 
o vlastní.:-) 
Moc se těšíme na další setkání a přejeme hodně úspěchů do další 
pejskařské činnosti. 
Za všechny ostatní zdraví Radka Marzyová" 
 
Média:
 
 

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články