Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Intercup Humanity

Třináctý ročník mezinárodní soutěže proběhl v pořadatelství Jihočeské záchranné brigády jako první část oslav 40. výročí založení JČZBK.


Intercup Humanity
Jaroslav Sedlák 7.5.2012 7030x Zkoušky

Jihočeši si dali na přípravě této akce právě v souvislosti s oslavami svého výročí velmi záležet a měli ji připravenu po společenské stránce do posledního detailu. V zájmu hladkého průběhu se řada z nich vzdala i startu a přijala některou z pořadatelských funkcí. Největší odměnou za stovky brigádnických hodin jim bylo uznalé hodnocení tuzemských i zahraničních účastníků. Byli nadšeni nejen nádhernými terény pro plošné práce v lesích nebo pro stopování, ale především vzhledem celého areálu v čele se sutinovým trenažérem. Ačkoliv ještě není zcela dokončen, již teď má svým uspořádáním a promyšlenou koncepcí variability s možnostmi úkrytů ve všech požadovaných stupních vysokou odbornou úroveň. Japonský rozhodčí Hidehiro Murase, který v něm posuzoval oba stupně zkoušek RHT, byl jím doslova nadšen. Stejně nadšen byl i německý rozhodčí Walter Hoffmann lesním prostředím pro zkoušky RHFL s citlivým rozlišením obtížnostních stupňů, když každá úroveň probíhala v jiném terénu. Terény stop z pastvin přecházejících do lesních porostů byly sice právě v druhé části velice náročné, ale zato s úchvatným výhledem na panorama rakouských Alp. Vzdálenost jednotlivých pracovišť od sebe včetně cvičiště pro poslušnost byla kromě stop dosažitelná po několika krocích pěšky, což byla další deviza pro pohodový průběh celé akce. Však se také nenašel jediný kritický hlas a odezva ze všech částí Evropy byla ústy účastníků vysoce pozitivní. Když i slunečné nebe podtrhlo pozitivní průběh Intercupu, zůstalo jediným mráčkem celé akce napadení figuranta s následnou diskvalifikací rakouského malinoise Dakara psovodky Magdaleny Koczery. Problémy tohoto typu však rozhodně nejdou na vrub pořadatele, takže Jihočeši mohou být s průběhem soutěže rozhodně spokojeni. Celou soutěž mělo administrativně pevně v rukou osvědčené trio K.Bezděková - J.Šmídová - P.Kučerová, a odvedly obětavý a bezchybný výkon. Stejně obětavý výkon ale odvedli i ostatní vedoucí terénů: poslušnosti K.Sojková, plochy M.Lobík, sutiny H.Gramanová a stopy V.Petrů. Se svými týmy pracovali pečlivě a do všech detailů. Akce opět zřetelně prokázala vysokou úroveň sehraného kolektivu JČZBK, který je schopen zvládnout jakýkoli svěřený úkol. Teď ale si rozhodně potřebují po tak náročné akci odpočinout. Díky, přátelé, patří vám všem stejným dílem!

Článek MF Dnes, 7.5.2012

Článek České noviny, 4.5.2012

Oficiální stránky závodu:

www.ipor.zachranari.cz


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky

    Intercup ve vodě

    Neděle 8.5.2011 se v prostoru policejní loděnice v Přední Výtoni stala dějištěm další kategorie RH-WC, jejímž uspořádáním byla pověřena společně s kategorií ...

    Zkoušky

    Intercup v sutinách

    Letošní netypické rozdělení Intercupu Humanity mělo své první dějství v sobotu 7.5.2011 na Spáleništi. Kategorie RH-TB zde probíhala za účasti devíti psovodů, ...

    Zkoušky

    Zkouška pohotovostní jednotky

    V sobotu 29. 4. 2017 probíhaly v Chomutově v Městských lázních pod taktovkou rodinného dua Petr a Iveta Katrevovi zkoušky pohotovostní jednotky.

    Zkoušky