Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jarní Spáleniště

Pravidelné každoměsíční soustředění proběhlo v roce 2010 poprvé za jarního počasí a zcela beze sněhu. Krásné počasí nalilo energii do psích i lidských těl a velmi solidními výkony ji zúročili i účastníci zkoušek ZZZ a ZZP1.


Jarní Spáleniště
Jaroslav Sedlák 19.4.2010 17566x Nezařazeno

Dostatek prostoru poskytlo soustředění nejen zkouškám, ale i ostatnímu tréninku, který již po zmizelém sněhu mohl probíhat ve všech záchranářských výcvikových směrech. Navzdory poměrně studené vodě mohl být zahájen i trénink vodních prací, které budou již v rámci Intercupu velmi důležitou složkou tvořící se české reprezentace pro mistrovství světa IRO, intenzívně připravovaného v severočeském Žatci. Naplno se také rozeběhly přípravy základny Spáleniště na očekávaný letní nápor kynologů z celé republiky. Spolehlivé pilíře veškerého pracovního úsilí, které dnes pod vedením Vaška Kučery, Jirky Maštalíře a Jardy Flíčka tvoří již celá řada členů, odvedly opět pořádný kus práce, takže byl učiněn opět významný krok ve vybavenosti srubů nebo v pokračující výstavbě trenažéru sutinových prací. Třicítka účastníků prvního letošního skutečně jarního soustředění tak byla při odjezdu sice unavena, ale každopádně odjížděla s pocitem dobře vykonané práce a skvěle stráveného víkendu.

PS: Mnoho nechybělo a odjíděli by na Lipno členové Pohotovostní jednotky znovu. Večerní zařinčení telefonu vedoucího brigády totiž oznamovalo již několikahodinové pohřešování jednoho ze sportovců brázdících hladinu lipna s padákem. Šťastným řízením osudu však byla akce signalizující celonoční pátrání ve vodě i v lese těsně před zahájením odvolána. Pohřešovaný byl nalezen několik kilometrů od místa požadovaného k propátrání na protilehlém břehu Lipna.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články