Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pátrání po pohřešované seniorce

V neděli 12. března se pět dvoučlenných týmů (psovod / navigátor) z řad JČZBK přesunulo brzo ráno do Velkých Popovic, aby pomohlo při pátrání po ztracené seniorce.


Pátrání po pohřešované seniorce
Jana Šmídová 14.3.2017 3635x Zásahy

O spolupráci nás požádala ZBK Praha, která byla kontaktována Policií ČR. ZBK Praha sestavila dalších 8 týmů. Sraz účastníků byl v místní sokolovně, která zároveň sloužila jako zázemí po celou dobu akce. Po základním seznámení s profilem hledané osoby a nahráním mapy do GPS, bylo zahájeno celodenní sektorové prohledání okolí obce. Všem zúčastněným velmi děkuji za osobní nasazení. ZBK Praha děkujeme za pozvání a věříme, že vzájemná přínosná spolupráce bude nadále pokračovat. Vždyť již za měsíc nás čeká společný trénink v Schönebenu nebo společný vodní trénink na Slapech v Nové Živohošti.

Právě ochota ke vzájemné spolupráci je v záchranařině velmi důležitá a přínosná pro všechny. Jednak se dají spojit síly, jako v případě nedělního rozsáhlého hledání, hlavně se ale vždy dá poučit z toho, jak to dělají jinde, nikdo na světě nesnědl všechnu moudrost.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Ničivé tornádo

    Ve čtvrtek 24.6.2021 postihlo jižní Moravu nebývale silné tornádo, které po sobě zanechalo nepředstavitelnou spoušť, škody na majetku, ale bohužel také škody na ...

    Zásahy

    Praktické nasazení v terénu

    V úterý 12. 5. 2020 byli na žádost Policie ČR nasazeni čtyři psi z Jihočeské záchranné brigády kynologů na praktický zásah s pozitivním nálezem pohřešované ...

    Zásahy

    Anička stále nezvěstná

    Neustávající pátrací akce mnoha desítek policistů po devítileté Aničce Janatkové se přes každodenní úsilí stále nesetkávají s úspěchem.

    Zásahy

    Mlýn dosloužil

    Ještě se rok 2013 nerozběhl a trhosvinenská policie žádá pomoc kynologů při prohledání sutin domu, který se v časném ránu sesul.

    Zásahy