Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár města Hluboké

Na státní svátek 28.10.2009 se konal již 20. ročník Poháru města Hluboké podle ZZP1.


Pohár města Hluboké
Michal Svoboda 3.10.2009 16983x Zkoušky

Jako každý rok i v roce 2009 proběhl tradiční závod, pořádaný v úzké spolupráci Jihočeské záchranné brigády se ZKO Hluboká nad Vltavou, který je určen pro mladé psy, ucházející se o složení zkoušky ZZP1. Letos nastoupilo na Pohár města Hluboké nad Vltavou celkem 13 psovodů, z toho devět na ZZP1 a čtyři na vstupní zkoušku ZZZ. Po slavnostním zahájení za přítomnosti starosty města a senátora Tomáše Jirsy a vylosování startovních čísel nastoupili psovodi nejprve k disciplíně poslušnosti, která probíhala na kynologickém cvičišti Hluboká nad Vltavou a kterou posuzoval národní rozhodčí Vratislav Petrů. Každý ze závodníků se po absolvování poslušností ihned přesunul do nedalekého areálu stavební firmy, kde se nacházely oba dva terény, potřebné pro speciální cviky ZZP1. Byly poměrně rozdílné, kdy první speciál, posuzovaný Jaroslavem Sedlákem, se nacházel  v zadní části areálu a jednalo se o prostory určené k uskladnění materiálu. V tomto terénu byly dvě osoby a byť terén na první pohled vypadal jednoduše, opak byl pravdou a nemálo psovodů odcházelo s nenalezenou jednou osobou. Hlavní problém spočíval většinou v taktice, jednalo se o nevykrytí celého terénu. Druhý terén se nacházel na půdě přilehlého polorozbořeného stavení bývalé cihelny, která byla zcela zaplněna nejrůznějším materiálem. I zde někdy docházelo k nenalezení poslední osoby.

Výsledkovou listinu naleznete na stránkách SZBK

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Zkouška pohotovostní jednotky

    V sobotu 29. 4. 2017 probíhaly v Chomutově v Městských lázních pod taktovkou rodinného dua Petr a Iveta Katrevovi zkoušky pohotovostní jednotky.

    Zkoušky

    Zkoušky záchranářské způsobilosti

    V neděli 21.10.2018 složila Nika z Lantíkova a Ben Hasan Karlovarské prameny svou první záchranářskou zkoušku ZZZ a započali tak snad slibnou kariéru v jihočeské ...

    Zkoušky

    Český pohár lavinářů

    Špičák na Šumavě se díky vynikajícím podmínkám, úzké spolupráci s Horskou službou a v neposlední řadě i obětavosti manželů Pospíšilových stal již ...

    Zkoušky

    Úspěšní junioři

    Vrcholem systematické přípravy mládeže ve svazu se stal již potřetí mládežnický přebor Junior Cup 2010 v severočeském Žatci.

    Zkoušky