Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár prezidenta

Na osmý ročník Poháru prezidenta do Žatce již tradičně vyrážejí Jihočeši bojovat nejen o pořadí, ale především o zapsání zkoušky ZZP3.


Pohár prezidenta
Jaroslav Sedlák 6.6.2010 16143x Zkoušky

Mimořádně nehezké počasí konce května a začátku června provázené záplavovými dešti se do prvního červnového víkendu skokem přehouplo do vyloženě letního počasí s modrou oblohou bez mráčku. V sobotu 5.6.2010 nastupovalo devět závodníků v kategorii ZZP3 do žhavého prostředí trenažéru Chbany ve dvou terénech na vyhledání šesti subjektů. V prvním terénu dělalo při absolutním bezvětří největší problém vyhledání osoby ve výšce, když oba další spodní úkryty nacházeli psi naprosto spolehlivě. Ve druhém terénu byly umístěny dva cadavery a opět jedna živá osoba ve výšce. S výškou si zde poradili psi bez problémů, výborně nacházeli i první z cadaverů, ale kamenem úrazu se stal druhý cadaver, umístěný poblíž vchodu do budovy, který minuli někteří psovodi bez vykrytí terénu. Nejlépe si v obou terénech vedl ústecký reprezentant Josef Bohdal, jehož flatka Greis Tichý Ruland spolehlivě vyhledala a označila všech šest hledaných subjektů a tím si zajistila vítězství. Výborný výkon podal i jihočeský boxer Faust Lemiku psovoda Václava Kučery, který si jako nejcennější trofej kromě druhého místa v poháru odnesl i vysněný zápis zkoušky ZZP3. Splněným limitem vrcholové zkoušky ZZP3 se mohli pochlubit pouze první dva psovodi, Robertu Hebkému s flatkou Chymou Tichý Ruland na třetím místě již chyběl jeden hledaný cadaver. Organizačně mimořádně dobře zvládnutá soutěž probíhající souběžně s přeborem mládeže si zaslouží vysoké uznání práce ústecké brigády, zvláště s přihlédnutím k tomu, že stejní funkcionáři mají již řadu týdnů plné hlavy příprav mistrovství světa, které zde budou zajišťovat na počátku července.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky

    Zetkové jaro

    Během několika málo jarních týdnů složilo vstupní záchranářskou zkoušku ZZZ hned osm jihočeských psovodů.

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    Státní svátek 28. října 2010 se v Hluboké nad Vltavou odehrával na kynologickém cvičišti a v areálu Vejvarka v rámci významné pohárové soutěže partnera ...

    Zkoušky

    Mistrovství u sousedů

    Listopadové soustředění JČZBK bylo tak jako loni rozšířeno o dva dny, věnované účasti na Mistrovství SVÖ Rohrbach-Berg. Opět jsme se zde setkali s velmi ...

    Zkoušky