Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

První dáma ČR na Spáleništi

Spáleniště během let přivítalo několik významných osobností. Návštěva první dámy České republiky byla však 12.6.2017 premiérou. Srdečně byl přivítán i doprovod paní Ivany Zemanové, první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje, pan Josef Knot.


První dáma ČR na Spáleništi
Petra Kučerová 14.6.2017 2617x Ukázky

      Cílem návštěvy, která byla iniciována a koordinačně probíhala ve spolupráci s Krajským úřadem v Č. Budějovicích, bylo seznámení s prací a posláním JČZBK. Krajský úřad pozval též zástupce JČZBK na besedu s prezidentem Milošem Zemanem, která se konala v Č. Budějovicích na úvod oficiální návštěvy Jihočeského kraje prezidentským párem.

      Po uvítání a krátkém představení byli paní Zemanová a pan Knot zavedeni do výcvikového trenažéru, kde shlédli, jak pracují psi při hledání pohřešovaných osob. Nejprve mladý jack russel teriér ukázal, jak se s vyhledáním člověka začíná a poté už plně vycvičená německá ovčanda obě „pohřešované“ osoby našla. Paní Zemanová práci psů ocenila pamlsky a položené otázky obou hostů vyjadřovaly obdiv k psím schopnostem. Následoval přesun do prostoru, který slouží k nácviku poslušnosti. Bernský salašnický pes, německý boxer, border kolie, erdelteriér a flat coated retrívr předvedli nejen prvky poslušnosti z klasické sportovní kynologie, ale i zdolávání překážek a speciality záchranářského výcviku. Byl zde dostatek času i pro povídání a paní Zemanová opět neváhala každého psa odměnit pamlskem. Posledním bodem v programu byla ukázka slaňování. V postroji se z nácvikové věže spustil se svou psovodkou dalmatin Spuky a po „dosažení“ země neváhal vyštěkat figurantku v nedalekém úkrytu.

      Po společném foto u znaku Jihočeské brigády se paní Zemanová rozloučila s každým členem JČZBK a popřála do nadcházející práce hodně štěstí. Projevené sympatie a respekt obou hostů k záchranářskému výcviku svědčil o tom, že návštěva na Spáleništi byla pro všechny příjemným setkáním.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články