Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Seminář záchrany z ledu

Několik posledních let pořádá lipenská VZS mezinárodní seminář o záchraně z ledu, na němž se setkávají zástupci mnoha různých záchranářských organizací.


Seminář záchrany z ledu
Jaroslav Sedlák 27.2.2010 15236x Zkoušky

Poslední únorová sobota přivítala na Lipně účastníky semináře nádherným slunečným počasím. Členové JČZBK kromě přednesené vizitky brigády a teoretické prezentaci záchrany z ledu pomocí psů předvedli v rámci semináře širokému spektru zástupců mnoha profesionálních i dobrovolných složek z celé ČR i její praktickou ukázku. Na zamrzlé hladině Lipna předvedli cviky zařazené v nové zkoušce ZZL. Je reálný předpoklad, že tato zkouška by se měla nadále stát vedle lavinových prací dalším základním kamenem výcviku záchranných psů v zimním období. Po několikanásobném ověření schopností psů v této oblasti vykrystalizovala do konečné podoby pro schválení plénem SZBK ČR. Z celé široké nabídky záchranných prostředků pro použití na ledu, krách, v ledové tříšti či na otevřené vodní hladině zaujala celá řada předváděných plovoucích saní, záchranných vorů, plošin a dalších pomůcek. V zájmu diváků však kraloval vrtulník a především modernizované vznášedlo, které se jevilo jako nejvšestrannější záchranný prostředek. Zúčastněným psovodům byla odměnou projížďka vznášedlem a především pak akrobatické prolétnutí ve vrtulníku Sokol nad zamrzlým Lipnem, které zejména mladým psům přineslo novou zkušenost.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    ČP 2011 ZVP

    Letošní léto svým průběhem připomíná více apríl nebo podzim, počasí je stále více než vrtkavé.

    Zkoušky

    Zkoušky záchranářské způsobilosti

    V neděli 21.10.2018 složila Nika z Lantíkova a Ben Hasan Karlovarské prameny svou první záchranářskou zkoušku ZZZ a započali tak snad slibnou kariéru v jihočeské ...

    Zkoušky

    Lavinové zkoušky

    Rok 2011 je v kontrastu s loňskými přívaly sněhu pro tréninky a bilancování práce lavinových psů poměrně dost nepříznivý.

    Zkoušky

    Netolický pohár

    Tradičně velmi dobře uspořádaný netolický Pohár chovatelské stanice Eciloten v těsném sousedství motokrosového závodiště přinesl v ročníku 2010 vítězství ...

    Zkoušky