Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Úspěšní junioři

Vrcholem systematické přípravy mládeže ve svazu se stal již potřetí mládežnický přebor Junior Cup 2010 v severočeském Žatci.


Úspěšní junioři
Jaroslav Sedlák 6.6.2010 16335x Zkoušky

Konání tohoto mládežnického přeboru bylo prezidiem stanoveno jako souběžná soutěž s Pohárem prezidenta v Žatci. Soutěž byla schválena podle mezinárodního zkušebního řádu IPO-R v úrovni sutinové varianty zkoušky RHE. Letošních pět účastnic přijelo závodit ze tří brigád, Jihočeské, Královéhradecké a Ústecké. Propozice dovolují start mladým kynologům do 18 let věku, přičemž v roce dosažení této hranice ještě startovat mohou. Na první místo se v letošním roce propracovala nejlepším speciálem loňská bramborová medailistka Lucie Přívozníková se šeltičkou Broučkem z Hrnčířského kruhu. Na druhém místě skončila s nejlepší poslušností dne Terezka Čmejrková s boxerem Brucem, startující s ním sice úplně poprvé, ale vzhledem k dosaženým osmnáctinám bohužel i naposledy. Třetí místo stupňů vítězů obsadila loňská vítězka Erika Zelinková s borderkou Ziggi. O čtvrté místo se shodným počtem bodů podělily rovněž již letos končící sestra vítězky Lenka Přívozníková s bearded kolií Budulínkem a vůbec nejmladší účastnice, poprvé startující teprve devítiletá Kačenka Labíková s borderkou Copakem. Škoda, že ve všech brigádách není věnována mládeži dostatečná péče, aby se jich sešlo na startu více. Určitě by se v početnějších brigádách zájemci našli. Nechce se ani věřit, že nejsou žádní chlapci, vždyť již po dva roky bylo startovní pole složeno pouze z děvčat. Zkušenosti získávané touto formou jsou pro mladé začínající kynology rozhodně nesmírně přínosné.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Zkouška pohotovostní jednotky

    V sobotu 29. 4. 2017 probíhaly v Chomutově v Městských lázních pod taktovkou rodinného dua Petr a Iveta Katrevovi zkoušky pohotovostní jednotky.

    Zkoušky

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky

    Intercup v sutinách

    Letošní netypické rozdělení Intercupu Humanity mělo své první dějství v sobotu 7.5.2011 na Spáleništi. Kategorie RH-TB zde probíhala za účasti devíti psovodů, ...

    Zkoušky

    ČP 2011 ZVP

    Letošní léto svým průběhem připomíná více apríl nebo podzim, počasí je stále více než vrtkavé.

    Zkoušky